Stjärnkocken Krister Dahl ska ta Pulsen Konferens och Restaurang Astern till nästa nivå

Vad händer när man kombinerar Borås första KRAV-certifierade restaurang- och konferensanläggning med en välmeriterad stjärnkock? Förhoppningen är en bättre mötesplats med Borås godaste mat. Krister Dahl har tagit sig an uppdraget att ta Pulsen Konferens och Restaurang Astern till nya höjder.

 

Pulsen Konferens och Restaurang Astern har huserat i det gamla bomullsmagasinet på Pulsenområdet sedan 2002, och har länge varit ett uppskattat konferens-, event- och lunchalternativ för boråsarna. Att bli stadens första KRAV-certifierade restaurang- och konferensanläggning satte standarden, och arbetet mot att bli ännu mer hållbara pågår ständigt. Nu satsar restaurangen ytterligare på att vara navet för god mat och lyckade möten och evenemang genom stjärnkocken Krister Dahl, som kommer att bistå med sin gedigna kompetens fram till sommaren.

 

- Jag kommer att stötta Pulsen Konferens och Restaurang Astern och säkerställa en hög nivå i vår leverans. Vi ska titta på konceptet för restaurangen med utgångspunkt i gästens upplevelse - men också verksamheten överlag, inredning och dylikt. Jag ser verkligen fram emot att jobba med Restaurang Astern och bidra till att skapa ett ännu vassare mat- och konferensalternativ i Borås, säger Krister Dahl.


Krister Dahl har en bakgrund som tävlingskock med bland annat fyra OS-guld från Culinary Olympics och ett antal VM-medaljer i bagaget. På meritlistan trängs också Nobelmiddagar, en stjärna i Guide Michelin, rollen som senior advisor åt Kocklandslaget och konceptutveckling åt Gothia Towers.

 

År 2014 blev Pulsen Konferens och Restaurang Astern som Borås första restaurang- och konferensanläggning KRAV-certifierad på nivå 1, vilket innebär att minst 25% av råvarorna är KRAV-märkta. Idag ligger den faktiska användningen av KRAV-märkta råvaror en bra bit över 25%.

 

Foto: Restaurang Asterns kökschef Max Apelqvist tillsammans med Krister Dahl.

Dela gärna
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på LinkedIn Skicka detta via e-post