Blundande man i gräset med dator på magen

Så jobbar vi för att minska matsvinnet

Matsvinn är ett stort problem idag, framför allt ur miljösynpunkt. Vi på Pulsen Konferens & Restaurang Astern jobbar aktivt med att minska vårt matsvinn genom en rad åtgärder.

  • Vi samarbetar med appen Karma, där vi säljer överbliven mat till en reducerad kostnad. På så sätt slipper vi kasta mat som fortfarande är god. Läs mer om Karma här.
  • Vi lagar vår mat á la minute, det vill säga när gästen kommer. Vi undviker att laga upp många portioner i förväg som i slutändan kanske inte serveras. Väntetiden kan ibland därför bli någon minut längre, men det innebär också att maten alltid är nylagad när den serveras.
  • Har vi en råvara som inte går åt vid tillagandet av en rätt försöker vi alltid använda den till en annan. Exempelvis kan fisk som inte tillagas en dag bli fiskfärs nästa dag.
  • Vi är flexibla vid uppläggningen av maten och vill gärna veta hur mycket du som gäst känner för att äta just idag. Tillsammans kan vi minska matsvinnet genom att anpassa portionen till personen.

I restaurangen kan du hitta en affisch där vi redovisar hur många portioner mat vi behövt slänga under veckan. Du kan hjälpa oss att spara på naturens resurser genom att berätta för oss hur mycket du vill äta.

Tillsammans minskar vi matsvinnet!


kontaktbild

Kontaktperson

Frida Börjesson


Kontaktperson

Sandra Lillvik

Restaurang Astern