Blundande man i gräset med dator på magen

Dagens lunch - lunchmeny vecka 12

18 - 22 mars

MÅNDAG

-Räkgratinerad fiskfilé med skaldjurssås och potatispuré
-Viltfärsbiffar med skogssvamssås och kokt potatis
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TISDAG

-Asterns fiskfärsbiffar serveras med skagenröra
-Ostgratinerad falukorv med potatismos och tomatsås
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

ONSDAG

-Stekt fisk med hackat ägg, räkor och brynt smör
-Fetaostfyllda nötfärsbiffar med tzatziki och rostade rotfrukter
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TORSDAG

-Örtbakad fiskfilé med röd paprikasås
-Kycklingschnitzel med rödvinssås, kaprissmör och stekt potatis
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

FREDAG

-Asterns fiskgryta med buljongkokta rotfrukter, räkor samt aioli
-Klassisk porterstek med gräddsås, kokt potatis och vinbärsgelé
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

Dagens lunch, vardagar kl 11:00-14:30
Varmrätt, salladsbuffé, liten soppa, bröd, måltidsdryck, kaffe och liten hembakad kaka. 105 kr inkl. moms.

Kuponghäfte finns att köpa, 10 kuponger för 990 kr inkl. moms.

*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé/bröd. Soppan serveras måndag-fredag, kostar 95 kronor.

KRAV-MÄRKT RESTAURANG

Kretsloppsveckan i Borås 2013 var startskottet och väckarklockan för oss att lägga om från konventionella råvaror till ekologiska. Det är råvarornas kvalitet och smak som påverkat oss att vilja fortsätta!

Vi arbetar målmedvetet för att öka andelen ekologiska råvaror utan att höja priset till våra gäster. I början byttes alla basråvaror som mjölk, smör, lök, stekolja, socker, mjöl och ost. I nästa steg byttes all vit fisk och räkor ut till msc-märkt, dvs hållbart fiskad. Vi letar ständigt efter fler bra ekologiska råvaror för att nå vårt interna mål på 50%. Utöver de ekologiska inköpen använder vi mycket svenskt och närproducerat vad gäller kött och grönsaker.

Vår KRAV-certifiering garanterar att minst 25% av ALLA inköpta råvaror är godkända enligt KRAVs regler för ekologiskt.



kontaktbild

Kontaktperson

Mikael Berglund Hveem

Konferens- & restaurangansvarig