Restaurang Astern - korg med knäckebröd

Dagens lunch - lunchmeny vecka 21

21-25 Maj  2018

MÅNDAG

Ångad torsk med citron & dillsås, serveras med kokta morötter
Pytt Bellman med rödbetor, stekt ägg och saltgurka
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TISDAG

Parmesangratinerad fisk med örtig potatispuré och vitvinssås
Pluma av rapsgris serveras med rostade rotsaker och ramslöksemulsion
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

ONSDAG

Pankopanerad fiskfilé med dansk remouladsås och kokt potatis
Nattbakat högrevshjärta med potatisgratäng och portvinskokta champinjoner
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TORSDAG

Pocherad fiskfilé med soltorkad tomatpesto samt broccoli
Klassisk Biff Lindström med rödvinssås och potatispuré
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

FREDAG

Ugnsbakad Fiskfilé med rödvinssås, bacon & purjolök samt potatispuré
Porchetta med chimichurry och rostad potatis
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé



Dagens lunch på bricka serveras vardagar kl 11:00-14:30. Varmrätt, salladsbuffé, liten soppa, bröd, måltidsdryck, kaffe och liten hembakad kaka. 100 kr inkl. moms.

Kuponghäfte finns att köpa, 10 kuponger för 940 kr inkl. moms.

*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé/bröd. Soppan serveras måndag-fredag, kostar 90 kronor.


Dela gärna
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på LinkedIn Skicka detta via e-post

KRAV-MÄRKT RESTAURANG

Kretsloppsveckan i Borås 2013 var startskottet och väckarklockan för oss att lägga om från konventionella råvaror till ekologiska. Det är råvarornas kvalitet och smak som påverkat oss att vilja fortsätta!

Vi arbetar målmedvetet för att öka andelen ekologiska råvaror utan att höja priset till våra gäster. I början byttes alla basråvaror som mjölk, smör, lök, stekolja, socker, mjöl och ost. I nästa steg byttes all vit fisk och räkor ut till msc-märkt, dvs hållbart fiskad. Vi letar ständigt efter fler bra ekologiska råvaror för att nå vårt interna mål på 50%. Utöver de ekologiska inköpen använder vi mycket svenskt och närproducerat vad gäller kött och grönsaker.

Vår KRAV-certifiering garanterar att minst 25% av ALLA inköpta råvaror är godkända enligt KRAVs regler för ekologiskt.



kontaktbild

Kontaktperson

Mikael Berglund Hveem

Konferens- & restaurangansvarig