Restaurang Astern - korg med knäckebröd

Dagens lunch - lunchmeny vecka 16

16-20 April  2018

MÅNDAG

Ugnsbakad fiskfilé med grön ärtpesto och vitvinssås
Helstekt fläskfilé med choronsås samt rostad potatis
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TISDAG

Prästostgratinerad fiskfilé med skaldjurssås och potatispuré Pannbiff med stekt lök, skysås, rårörda lingon och kokt potatis
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé 

ONSDAG

Panerad fiskfilé med dansk remouladsås samt gröna ärtor
Chiligryta med basmatiris, syrad lök och crèmefraiche
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TORSDAG

Pocherad fiskfilé med rödbetor, kapris och brynt smör
Fläskrullader med plommon och äpplen serveras med gräddsås
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

FREDAG

Stekt fiskfilé med örtig tomatsås samt ljummen matvetesallad
Kalvfärsbiff med rostad paprikasås samt potatispuré
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé






Dagens lunch på bricka serveras vardagar kl 11:00-14:30. Varmrätt, salladsbuffé, liten soppa, bröd, måltidsdryck, kaffe och liten hembakad kaka. 100 kr inkl. moms.

Kuponghäfte finns att köpa, 10 kuponger för 940 kr inkl. moms.

*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé/bröd. Soppan serveras måndag-fredag, kostar 90 kronor.


Dela gärna
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på LinkedIn Skicka detta via e-post

KRAV-MÄRKT RESTAURANG

Kretsloppsveckan i Borås 2013 var startskottet och väckarklockan för oss att lägga om från konventionella råvaror till ekologiska. Det är råvarornas kvalitet och smak som påverkat oss att vilja fortsätta!

Vi arbetar målmedvetet för att öka andelen ekologiska råvaror utan att höja priset till våra gäster. I början byttes alla basråvaror som mjölk, smör, lök, stekolja, socker, mjöl och ost. I nästa steg byttes all vit fisk och räkor ut till msc-märkt, dvs hållbart fiskad. Vi letar ständigt efter fler bra ekologiska råvaror för att nå vårt interna mål på 50%. Utöver de ekologiska inköpen använder vi mycket svenskt och närproducerat vad gäller kött och grönsaker.

Vår KRAV-certifiering garanterar att minst 25% av ALLA inköpta råvaror är godkända enligt KRAVs regler för ekologiskt.



kontaktbild

Kontaktperson

Mikael Berglund Hveem

Konferens- & restaurangansvarig