Restaurang Astern - korg med knäckebröd

Dagens lunch - lunchmeny vecka 42

16-20 oktober

MÅNDAG

Pocherad lax med syrlig dillsås
Helstekt kotlett med rostad potatis och chilibearnaise 
*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé

TISDAG

Parmesan- och örtgratinerad fiskfilé
Stekt fläsk med hemlagad raggmunk och rårörda lingon
*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé 

ONSDAG

Pankostekt fiskfilé med Dansk remoulade
Fläsksida med rostade rotsaker och äppelskysås (slow cooked)
*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé

TORSDAG

Ångad fiskfilé med skaldjursås
Ärtsoppa med fläsk – Pannkaka med sylt och grädde
*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé

 

FREDAG

Stekt fiskfilé med äpple- och pepparrotscreme
Chiligryta på ekologisk högrev serveras med ris
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé



 



Dagens lunch på bricka serveras vardagar kl 11:00-14:30. Varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, kaffe och liten hembakad kaka. 97 kr inkl. moms.

Kuponghäfte finns att köpa, 10 kuponger för 910 kr inkl. moms.

*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé, soppan serveras måndag-fredag, kostar 87 kronor.


Dela gärna
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på LinkedIn Skicka detta via e-post

KRAV-MÄRKT RESTAURANG

Kretsloppsveckan i Borås 2013 var startskottet och väckarklockan för oss att lägga om från konventionella råvaror till ekologiska. Det är råvarornas kvalitet och smak som påverkat oss att vilja fortsätta!

Vi arbetar målmedvetet för att öka andelen ekologiska råvaror utan att höja priset till våra gäster. I början byttes alla basråvaror som mjölk, smör, lök, stekolja, socker, mjöl och ost. I nästa steg byttes all vit fisk och räkor ut till msc-märkt, dvs hållbart fiskad. Vi letar ständigt efter fler bra ekologiska råvaror för att nå vårt interna mål på 50%. Utöver de ekologiska inköpen använder vi mycket svenskt och närproducerat vad gäller kött och grönsaker.

Vår KRAV-certifiering garanterar att minst 25% av ALLA inköpta råvaror är godkända enligt KRAVs regler för ekologiskt.



kontaktbild

Kontaktperson

Mikael Berglund Hveem

Konferens- & restaurangansvarig