Restaurang Astern - korg med knäckebröd

Dagens lunch - lunchmeny vecka 8

19-23 februari  2018

MÅNDAG

Ugnsbakad lax med citron- och dillsås
Biff stroganoff med buljongkokt ris och saltgurka
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé  

TISDAG

Pocherad fiskfilé med brynt smör, kapris och rödbetor
Stekt fläsk med raggmunk och rårörda lingon
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé 

ONSDAG

Örtbakad fiskfilé med rostade rotsaker och pepparrotscrème
Piccata milanese–ostpanerad fläskschnitzel med tomatsås och ris
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TORSDAG

Panko panerad fiskfilé med skagenröra och kokt potatis
Ärtsoppa med fläsk – pannkaka med sylt och grädde
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

FREDAG

Gratinerad fiskfilé med skaldjurssås och potatispuré
Lasagne bolognese med rostad vitlökscrème
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé 


Dagens lunch på bricka serveras vardagar kl 11:00-14:30. Varmrätt, salladsbuffé, liten soppa, bröd, måltidsdryck, kaffe och liten hembakad kaka. 100 kr inkl. moms.

Kuponghäfte finns att köpa, 10 kuponger för 940 kr inkl. moms.

*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé/bröd. Soppan serveras måndag-fredag, kostar 90 kronor.


Dela gärna
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på LinkedIn Skicka detta via e-post

KRAV-MÄRKT RESTAURANG

Kretsloppsveckan i Borås 2013 var startskottet och väckarklockan för oss att lägga om från konventionella råvaror till ekologiska. Det är råvarornas kvalitet och smak som påverkat oss att vilja fortsätta!

Vi arbetar målmedvetet för att öka andelen ekologiska råvaror utan att höja priset till våra gäster. I början byttes alla basråvaror som mjölk, smör, lök, stekolja, socker, mjöl och ost. I nästa steg byttes all vit fisk och räkor ut till msc-märkt, dvs hållbart fiskad. Vi letar ständigt efter fler bra ekologiska råvaror för att nå vårt interna mål på 50%. Utöver de ekologiska inköpen använder vi mycket svenskt och närproducerat vad gäller kött och grönsaker.

Vår KRAV-certifiering garanterar att minst 25% av ALLA inköpta råvaror är godkända enligt KRAVs regler för ekologiskt.



kontaktbild

Kontaktperson

Mikael Berglund Hveem

Konferens- & restaurangansvarig