Blundande man i gräset med dator på magen

Dagens lunch - lunchmeny vecka 47

19 - 23 november

MÅNDAG

-Pocherad torskfilé med apelsin, timjan & saffran
-Mejramkorv servers med persiljestuvad potatis samt balsamicoglaze
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TISDAG

-Dragon-& senapsbakad fisk med rödvinssås och potatispuré
-Kålpudding med gräddsky samt rårörda lingon
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

ONSDAG

-Pocherad fiskfilé med syrlig dillsås serveras med alsacepotatis
-Rödbets-& palsternacksgratäng med spenat, getostcrème och rostade solrosfrön
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TORSDAG

-Stekt fisk med skagenröra samt kokt potatis
-Ärtsoppa med fläsk - pannkaka med Kerstins härkokta sylt & grädde
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

FREDAG
-
Chilibakad lax serveras med stekt ris och misodipp
- Klassisk porterstek med gräddsås, kokt potatis samt gelé
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

Dagens lunch på bricka serveras vardagar kl 11:00-14:30
Varmrätt, salladsbuffé, liten soppa, bröd, måltidsdryck, kaffe och liten hembakad kaka. 100 kr inkl. moms.

Kuponghäfte finns att köpa, 10 kuponger för 940 kr inkl. moms.

*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé/bröd. Soppan serveras måndag-fredag, kostar 90 kronor.

KRAV-MÄRKT RESTAURANG

Kretsloppsveckan i Borås 2013 var startskottet och väckarklockan för oss att lägga om från konventionella råvaror till ekologiska. Det är råvarornas kvalitet och smak som påverkat oss att vilja fortsätta!

Vi arbetar målmedvetet för att öka andelen ekologiska råvaror utan att höja priset till våra gäster. I början byttes alla basråvaror som mjölk, smör, lök, stekolja, socker, mjöl och ost. I nästa steg byttes all vit fisk och räkor ut till msc-märkt, dvs hållbart fiskad. Vi letar ständigt efter fler bra ekologiska råvaror för att nå vårt interna mål på 50%. Utöver de ekologiska inköpen använder vi mycket svenskt och närproducerat vad gäller kött och grönsaker.

Vår KRAV-certifiering garanterar att minst 25% av ALLA inköpta råvaror är godkända enligt KRAVs regler för ekologiskt.



kontaktbild

Kontaktperson

Mikael Berglund Hveem

Konferens- & restaurangansvarig