Restaurang Astern - korg med knäckebröd


Dagens lunch - lunchmeny vecka 38

17-21 september 2018


MÅNDAG

Pocherad kummel med grön curry, citrongräs och kokosgrädde samt äggstekt ris
Bräckt kassler serveras med champinjonsås samt stekt potatis
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé 

TISDAG

Pestobakad torsk med vitvinssås och dillslungad potatis
Klassiska kåldolmar serveras med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

ONSDAG

Räk och purjolöksgratinerad fiskfilé serveras med rotfruktsstomp
Tomatgryta med linser, zucchini och aubergine samt matvete
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TORSDAG

Stekt fiskfilé med äpple och pepparrotscrème samt kokt potatis Pasta med krämig pepparsås, strimlad biff och sauterade grönsaker
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

FREDAG

Fiskgryta med tomat, grädde och fänkål serveras med kokt potatis
Biff a la Lindström med rödvinssås, potatispuré och smörslungade ärter
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé 


Dagens lunch på bricka serveras vardagar kl 11:00-14:30. Varmrätt, salladsbuffé, liten soppa, bröd, måltidsdryck, kaffe och liten hembakad kaka. 100 kr inkl. moms.

Kuponghäfte finns att köpa, 10 kuponger för 940 kr inkl. moms.

*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé/bröd. Soppan serveras måndag-fredag, kostar 90 kronor.


Dela gärna
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på LinkedIn Skicka detta via e-post

KRAV-MÄRKT RESTAURANG

Kretsloppsveckan i Borås 2013 var startskottet och väckarklockan för oss att lägga om från konventionella råvaror till ekologiska. Det är råvarornas kvalitet och smak som påverkat oss att vilja fortsätta!

Vi arbetar målmedvetet för att öka andelen ekologiska råvaror utan att höja priset till våra gäster. I början byttes alla basråvaror som mjölk, smör, lök, stekolja, socker, mjöl och ost. I nästa steg byttes all vit fisk och räkor ut till msc-märkt, dvs hållbart fiskad. Vi letar ständigt efter fler bra ekologiska råvaror för att nå vårt interna mål på 50%. Utöver de ekologiska inköpen använder vi mycket svenskt och närproducerat vad gäller kött och grönsaker.

Vår KRAV-certifiering garanterar att minst 25% av ALLA inköpta råvaror är godkända enligt KRAVs regler för ekologiskt.



kontaktbild

Kontaktperson

Mikael Berglund Hveem

Konferens- & restaurangansvarig