Blundande man i gräset med dator på magen

Dagens lunch - lunchmeny vecka 42

15-19 oktober

MÅNDAG

-Asterns fiskfärsbiffar serveras med skaldjurssås och potatispuré
-Småländska isterband med senapssås samt rostade rotsaker
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TISDAG

-Pocherad fiskfilé med rataouille, basmatiris samt kokt broccoli
-Stekt fläsk serveras med löksås eller bruna bönor
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

ONSDAG

-Dillstekt fisk serveras med spenatsås och kokt potatis
-Klassiskt rotmos med kokt fläsklägg, pepparrotssås och grovkornig senap
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TORSDAG

-Vitvinsångad fiskfilé med dill & citronsås samt smörslungade morötter
-Kryddiga ärtbiffar serveras med mejramcréme och rostad potatis
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

FREDAG

-Tomatbakad fiskfilé serveras med bulgursallad samt rostad vitlökscréme
-Klassiska wallenbergare med potatispuré, skirat smör och kokta ärtor
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

Dagens lunch på bricka serveras vardagar kl 11:00-14:30. Varmrätt, salladsbuffé, liten soppa, bröd, måltidsdryck, kaffe och liten hembakad kaka. 100 kr inkl. moms.

Kuponghäfte finns att köpa, 10 kuponger för 940 kr inkl. moms.

*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé/bröd. Soppan serveras måndag-fredag, kostar 90 kronor.

KRAV-MÄRKT RESTAURANG

Kretsloppsveckan i Borås 2013 var startskottet och väckarklockan för oss att lägga om från konventionella råvaror till ekologiska. Det är råvarornas kvalitet och smak som påverkat oss att vilja fortsätta!

Vi arbetar målmedvetet för att öka andelen ekologiska råvaror utan att höja priset till våra gäster. I början byttes alla basråvaror som mjölk, smör, lök, stekolja, socker, mjöl och ost. I nästa steg byttes all vit fisk och räkor ut till msc-märkt, dvs hållbart fiskad. Vi letar ständigt efter fler bra ekologiska råvaror för att nå vårt interna mål på 50%. Utöver de ekologiska inköpen använder vi mycket svenskt och närproducerat vad gäller kött och grönsaker.

Vår KRAV-certifiering garanterar att minst 25% av ALLA inköpta råvaror är godkända enligt KRAVs regler för ekologiskt.



kontaktbild

Kontaktperson

Mikael Berglund Hveem

Konferens- & restaurangansvarig