Pulsens historia

Från bomullslager till konferenscenter

Redan på 1980-talet fördes diskussioner hos Pulsen om hur den gamla byggnaden i kvarteret Astern i Borås, som en gång varit ett bomullslager mitt i tekoindustrins vagga, skulle användas.

Lokalerna anpassades mer och mer för konferenser, utställningar, konserter, auktioner och liknande verksamheter. Det var först år 2000 som beslutet togs om att bygga om de 2 500 kvadratmeter stora lokalerna till ett konferenscenter med tillhörande restaurang. Bedömningar hade gjorts angående behovet i Borås och ombyggnaden startades på vintern 2001.

Portarna till de nya konferens- och restauranglokalerna öppnades i maj 2002 och i maj samma år invigdes verksamheten med stor glädje, inte minst tack vare underhållning av After Shave och Den osannolika orkestern.

Uppskattat koncept

Sedan har veckor och månader lagts till år och på 10-årsjubileet 2012 kunde vi konstatera att verksamheten blivit så framgångsrik som vi önskat. Restaurang Astern har sedan starten haft ett gott rykte i Borås, inte minst för sina erkända fiskspecialiteter.

Varje dag besöker cirka 500 Pulsens ljusa lokalerna för ett möte eller för att äta lunch. Genom åren har det arrangerats flertalet större föreläsningar med några av Sveriges mest uppskattade och intressanta föreläsare. Pulsen konferens är och har varit en pålitlig leverantör av kvalitativa möten och mycket vällagad mat.

Vår historia

Det är vi som tar emot dig

Det är vi, Frida och Mari, som ser till att du ska få den bästa upplevelsen hos oss. Vi guidar dig hela vägen och du kan alltid ringa oss för att bolla idéer och önskemål.
Har du en fråga kan du kika på våra mest vanliga frågor och svar.